منوی اصلی
صدها چیز برای فروش
کار آموزی کارخانه شیر و لبنیات کاله آمل 

تعداد صفحات 66
 فهرستدارد
ضمائم جدول و شکل
 منابع دارد

برای خرید کلیک کنید
**
مقدمه:
شیر بطور کلی، عبارت است از تراوشهای غدد پستانی حیوانات پستاندار- معمولاً گاو- که عاری از کلستروم می باشد و در اثر دوشش کامل یک یا چند حیوان سالم به دست می آید. کلیۀ پستانداران پس از تولد نوزاد خود، قادر به تولید شیر هستند. در عصر پستانداران اولیه،  قبل از گسترش و پیشرفت زندگی خاکی، بدون شک ترکیب اجزاء غیرآلی مایعات بدن آبزیان شباهت زیادی با محیط زندگی آنها داشته است. سپس در اثر تکامل، ترکیب خون و دیگر مایعات بدن آنها به منظور سازش با محیط اطراف  و یا به دلیل اختصاصی گشتن نیازشان تغییر کرده است.
شیر، غذای طبیعی نوزادان می باشد. بشر در هزاران سال پیش متوجه شد که می تواند از این فرآوردۀ با ارزش به عنوان غذا، نه تنها برای کودکان، بلکه برای بزرگسالان نیز استفاده نماید. بر این اساس، او از طریق انتخاب و پرورش حیوانات توانست تولید شیر را به میزان قابل توجهی افزایش داده، آن را به عنوان غذای خویش مورد استفاده قرار دهد. نوع حیوانات تولید کنندۀ شیر در یک منطقه تا حد زیادی به شرایط آب و هوایی محل بستگی دارد. گاو، بومی مناطق معتدله است. مردم اروپا و مناطق مهاجرنشین، نظیر آمریکای شمالی، استرالیا  و نیوزیلند، از جمله مصرف کنندگان عمده شیر گاو و فرآورده های آن به شمار می روند. شیر بز و گوسفند در جنوب اروپا طرفدارانی دارد. مصرف شیر گوزن شمالی توسط لاپهای اروپای شمالی نیز قابل ذکر است. در جنوب غربی آمریکا شیر گاو میش اهلی آسیایی (بوفالوی آبی) به مصرف می رسد. مادیان، شتر و لاما از دیگر حیواناتی هستند که شیر آنها مصرف انسانی دارد. علاوه بر این، مهمترین غذای کودک یعنی شیر انسان را نمی باید از نظر دور داشت.
وجود یکسری عوامل طبیعی نظیر نژاد، مرحله شیردهی، عفونت پستان، فصل، تغذیه  و روند شیر دوشی تخمین دقیق متوسط ترکیبات شیر را مشکل ساخته و  لذا اطلاعات موجود دربارۀ ترکیب شیر باید با توجه به این عوامل تفسیر شود. 
توضیحاتی در باره ی کارخانه کاله
فراورده‌های لبنی کاله شرکت ایرانی تولید فراورده‌های لبنی است که مرکز آن در آمل، مازندران قرار دارد. این شرکت که بزرگترین شرکت مجموعه کمپانی سولیکو است در سال ۱۳۶۹ به دست غلامعلی سلیمانی در آمل تأسیس شد. این شرکت فراورده‌های لبنی مانند انواع شیر به همراه مکمل‌های آن، کره، پنیر، ماست، دوغ تولید می‌کند. کاله با داشتن ۱۶ گروه تولیدی حجم زیادی از بازار لبنی ایران را در اختیار دارد تا جایی که بزرگترین تولیدکننده فراورده‌های لبنی در کشور و بزرگ‌ترین واحد صادرکننده فراورده‌های لبنی ایران خوانده شده‌است. کاله در سال‌های ۲۰۰۹، ۲۰۱۰، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۶ به عنوان صادرکننده نمونه کشور برگزیده شد و نوشیدنی‌های آن نشان سلامت و ایمنی را برنده شد. کارخانه ۱۴ هکتاری کاله یکی از بزرگترین کارخانجات در کل صنایع کشور است. شرکت کاله در سال ۱۳۷۴ به عنوان واحد نمونه صنایع غذایی از وزارت صنایع لوح تقدیر دریافت نموده‌است و نشان‌های ایزو ۹۰۰۰ - ۲۰۰۰ و HACCP دریافت کرده‌است. کاله در سال ۱۳۹۳ نیز تندیس زرین برند محبوب را دریافت نمود. به گزارش یورو مانیتور این برند را در جایگاه ۴۸ام صنایع غذایی در جهان، برند محبوب و برتر و ۷ سال تنها صادرکننده نمونه در فراورده‌های لبنی در ایران قرار داده‌است.
نتیجه فعالیت‌های انجام‌شده در این مجموعه طی سال‌های گذشته که همگی در راستای ارتقای سبد غذایی هم‌وطنان و سرافرازی ایران اسلامی است، این برند را در جایگاه ۴۸ام صنایع غذایی در جهان (به گزارش یورو مانیتور)، برند محبوب و برتر و ۷ سال تنها صادرکننده نمونه در فرآورده‌های لبنی در ایران قرار داده است.
کاله با جذب روزانه ۳ لیتر شیر فعالیت خود را آغاز کرد و امروز بیش از ۲۵۰۰ تن جذب شیر روزانه دارد؛ که این موضوع باعث تولید روزانه بیش از ۲۶۵۰ تن انواع فرآورده‌های لبنی می‌شود. در این فرآیند تولید، ۴۰۰۰ نفر به‌صورت روزانه در بخش‌های مختلف فعالیت دارند تا محصولات نهایی به دست مصرف‌کنندگان برسد.
کاله توانایی تولید ۴۰۰۰ تن پنیر را دارد و توانسته محصولات متنوع که در خارج از کشور تولید می‌شود را با در اختیار داشتن متخصصان حرفه‌ای تولید و در اختیار ایرانیان قرار دهد.

فهرست مطالب
    عنوان                         صفحه
مقدمه 1
توضیحاتی در باره ی کارخانه کاله 2
آزمایشگاههای کارخانه 3
تاریخچه: 3
تعریف شیر 5
واحدهای شركت کاله 6
انواع محصولات تولیدی توسط شركت 6
نحوه ورود شیر به كارخانه و بررسی سیستم HTST 17
شیر پاستوریزه و هموژن 18
شیر خشك 19
بسته بندی 20
خامه (Cream) 20
پنیر (Cheese) 22
ضد عفونی کردن 25
مراحل شستشو و نظافت 25
ماست (Yoghurt) 26
ضایعات در صنایع شیر و فرآورده های آن و راههای جلوگیری از ضایعات 28
تکنولوژی شیر تغلیظ شده و خشک 30
صنایع لبنی شیر 32
خواص فیزیک و شیمیایی شیر 33
خواص شیمیایی شیر 35
آنزیم های شیر: هیدرولازها، اکسید وردوکتازها 35
گازهای موجود در شیر 36
هموژنیزاسیون 37
ترکیبات شیمیایی شیر 37
غلظت پروتئین های در شیر 38
میکروبیولوژی شیر 38
منابع آلودگی شیر 40
شیر مایع 42
چربی شیر 42
شیر تلغیظ شده 43
خامه 44
پاستوریزاسیون شیر 44
انواع روش استرلیزاسیون 45
ماست 46
استرلیزاسیون و ضد عفونی 47
رنگ آمیزی ساده 48
آزمایشگاه های كارخانه کاله 49
آزمایشات شیر 52
آماده كردن نمونه 55
جستجوی تقلبات در شیر 56
اندازه گیری چربی شیر توسط بوتیرومتر 57
بخش مدیریت 58
مراحل تصفیه كلاسیك 62

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات